Přejete si?

vo tajnejch snech a přáních

Faktem je, že se mi splnila spousta snů. Cestování, bydlení u moře, vydání knížky, zdravý a skvělý a inteligentní děti (asi po mamince…), a takdál.

Když jsem se na podzim potkala se svejma dlouholetejma kamarádama z Anglie, Švédem Andersem a Švýcaro-Noro-Italkou Isabellou v Praze po 18 letech, seděli jsme na Letný, venku bylo nádherně, i přesto, že byla půlka října, hráli jsme karty a pili pivo a povídali si pátý přes devátý.

Najednou říká Anders, kterej je léta zamilovanej do Isabelly, ta se ale loni vdala, a von má stejně tři děti se svojí ženou, se kterou je vod svejch devatenácti a která ho před tejdnem vyhodila z baráku (nechápu… ale vona byla vždycky docela kráva): „Hele, holky, stalo se vám, že jste měly nějakej sen, kterej se vám ještě nesplnil, ale kterej chcete dotáhnout do konce??“

Je fakt, že už jsme v sobě měli všichni pár piv. Hráli jsme částečnou verzi Prší v kombinaci se švýcarským Čau Sepp a nějakou divnou karetní hrou dle Anderse. Isabella se zamyslela a vůbec nemohla na nic přijít. Pak řekla, že chce mít děti. Toť její životní sen. Vona, ta emancipovaná, nejinteligentnější holka, jakou znám, ambiciózní, která mluví deseti jazykama a která vždycky dosáhne fakticky všeho, tak její největší sen je bejt mámou?? Vysvětlila nám, že ve svejch 32 letech konečně našla chlapa, se kterým chce strávit zbytek života a mít s nim děti, ale ať to zkoušej jak to zkoušej, už tři roky se nedaří.

Anders se zamejšlel a taky nemohl na nic přijít. Pak z něj vypadlo, že by byl šťastněj, kdybychom my dvě za nim někdy přijely do Švédska. A kdyby mohl s náma sedět na jaře ve stokholmským parku, pít víno z flašky jako za starejch časů v Londýně a pojídat bagetu se sejrem.

A já?? Já jsme intenzivně přemejšlela a taky mě vlastně nenapadalo moc věcí. Pak ze mně vypadlo, že bych chtěla na starý kolena, až mi vodrostou děti a nebudou mě potřebovat, vodjet do New Yorku nebo do New Orleans a tam hrát na ulici s pár černochama na saxofón.

A pak jsme si vobjednali další pivo a koukali se na Prahu. Všichni jsme si uvědomili, že naše sny nejsou nijak nerealizovatelný. Že si nepřejeme nic nemožnýho. Žádný výhry v loterii, vily v Monaku nebo stát se Hollywoodskejma hvězdama. Že naše potřeby a sny jsou čistě neambiciózní a lidský.

Pak jsme scházeli z letenskýho parku dolů k Vltavě. Hradčany se utápěly v podzimním slunci a mě napadlo, že vlastně ten svůj sen žijeme už teď. A přišlo mi líto, že si to neuvědomujeme častěji.

A co si přejete vy??

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Sonja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

29 komentářů u „Přejete si?

  1. taky mám docela reálný sny, nebo spíš přání, právě tím, že jsou reálný…dodělat školu a žít a bejt spokojená.

    jinak hezkej článek, Sonjo 🙂

  2. Mne uz se toho hodne splnilo…ale nekdy zaroven s tim prisly i horsi veci, ktere jsem si tak uplne neprala…no ale protoze jeste par snu na splneni zbyva, tak si je necham pro sebe 🙂

  3. mod: tak to se ti snad jeste mockrat vyplni.

    dewberry: ja myslim, ze pravidlo uspechu na splnenej sen, je nemit prehnane vysoky naroky:))

    L; tak dej pak vedet, jsme zvedavy!

    zradlo do konika: prave zalezi, jak vysoky latky si davas. mozna to chce krok po kroku…

  4. Sny jsou od toho, aby se plnili. Ale zase člověk nesmí snít moc, bo se pak z něj stane pouze a jen ten snílek. Já měl celý život sen být sám. Prostě nemít slečnu a rozjet se naplno. Eurotripy, africatripy a život na hraně. Šílený, co? Po 12i letech se mi to splnilo a teď si nejsem jist, zda tento splněný sen měl být snem a zda jsem se radši neměl kousnout a probudit včas 🙂

  5. Jet do Recka.Být na Air Day v Chicagu a namocit si nohy do jezera.A aby me lidi nemazali z mobilu a seznamu pratel,jen proto ze mam jiny pohled na vec,nebo jiny nazor.Obcas to tezko nesu..Nez to hodim za hlavu zapomenu,lamu si hlavu nad tim,jestli jsem dotycnyho neurazila :).

  6. srdcervac: to je vtipny. prani bejt sam:)) to je dost dobre splnitelnej sen…

    cheo: jenze kdyz ma nekdo potrebu te vymazat z mobilu, tak uz asi neni kamos, tim padem to neni ani skoda, ne??

  7. Sny a přání jsou krásné :))))
    Mě se splnilo hodně a hodně je ještě přede mnou… hlavně trvale to moře a pořádnej chlap. 😀

  8. .o)tak jsem z nostalgie klepla na tenhle web a vida.. on žije. ) PRIMA . I já jsem byla mazací typ (nikdy nemažte čísla z mobilu)Jenže když tam to číslo je, a nikdo nereaguje na zprávy ani volání .. tak stejně tam je jakoby nebylo ne? Chtěla bych se ještě moockráát zdravá probudit do hezkýho rána. A to moře… :o)

  9. Papajo: já se nebojím, zatím si docela užívám to, že jsem sama, až to přijde, tak to přijde, i když o vdavkách ani do budoucna nepřemejšlim, ale kdoví….

    sonjo: já si přestavitelný docela představuju, a proto mám z těch vztahů jakejs takejs strach 😀

    Jinak co se týče mých snů, tak můj jeden velký sen je živit se hudbou. To je totiž jediná složka v mým životě, která je naprosto stálá a nemizející. Tu budu vždycky milovat, až do konce svých dnů.
    A když to nevyjde (což asi nevyjde), tak bych chtěla cestovat po světě a při troše štěstí to mít jako zaměstnání.

  10. Sonja: jj 🙂
    M.Amar: S tím představitelným jsi mě pobavila. 😀 😀 😀
    Když ono dělat to samé s různým partnerem je jiné. S někým Tě může bavit i mlčení. :)))

    Jinak třeba skloubíš zpěv i cestování. Pánbů ví. 😉 🙂

  11. Papajo: ja si fakt predstavitelny predstavuju, Desatero je velka nadsazka:-)

    Sonjo: my jsme fakt dve, nejsme alter ega:-)
    Ale myslim, ze kdybychom se potkaly, tak ze si rozumime.

  12. 😀 Sonji, jsem si to poslední dobou také říkala, že M.Amar docela rozumím… Ale jsme fakt dvě originální bytosti a najdou se věci, ve kterých bychom se neshodly. ;)Třeba nakupování si užívám jen když mám náladu… to už radši do přírody.

    M.Amar: moc Ti fandím a jsem zvědavá, kam Tě vítr nakonec zavane. Jsi nepředvídatelná jako já. :)(já budu za dva týdny zase u moře, ale napíšu o tom až později; jsem pověrčivá).

  13. Papajo: Vsak ja bych taky sla do prirody a moc rada!
    Akorat s timhle pocasim to jde trosku blbe, takze obchody to jisti 😉

    Kazdopadne na pribehy od more se tesim, mohla by sis zase zalozit blog.

  14. Máš pravdu, počasí na prd. :)))
    S blogem ještě uvidím, ale sepisovat si budu bokem všechno – třeba pro vnoučata.
    A už padám ze Soninýho blogu. Už tu mám zas komentářů… :X 🙂

  15. Mírně off-topicOmlouvám se, že budu off-topic, ale nedá mi to, abych nepochválil ty úžasné názvym které se zde vyskytly – Žrádlo do koníka, Srdcerváč. Hlavně to "žrádlo", to je teda "maso" :-)) Díky Sonjo, za nekonečnou inspiraci a díky holky, že máte takovou sympatickou fantazii!

  16. Sonjo, já se tu "beru" stále, bo pěkné čtení 🙂 Teď jsem na chvíli v ČR, neboť byl "ručníkový den" na Tvé oblíbené zahrádce na Letné, což jsem si nemohl nechat ujít.

    Díky za mail a kontakt, našel jsem ho až dnes ve spam složce (nechápu?!). Až budeme u vás na ostrově, tak se určitě ozvu. Nevím ale přesný termín, neboť to záleží na větru, kam plachetnici zavane. Přeji hodně sil v boji se životem 🙂

  17. mírně-off-topicjsem se zasmála na tvou "pobaveností". Když hodíš třeba "srdcerváče" do google, bude překvapení.. dost profláklý pojem, co nekazí dojem :o))

  18. caymane: tesim se!

    vendy: no vidis. to je hezky a splnitelny.chtela jsem ti nechat komentar na blogu, ale nemam ucet google a proste me to tam nepusti. takze aspon tady: je mi lito, ze jsem te zklamala, ale na druhou stranu fakt jen zlomek z toho, co pisu, je vymysl. ja jsem sonja, akorat pred 17 lety a nemam rodice ukrajince. ten zbytek je fakt pravda pravdouci:))

  19. Pajo,to je divný,že tě to tam nepustí..mám blog normálně přístupný..i komentáře..
    Ono to přání možná zní splnitelně..ale..možná bych měla napsat článek o sobě a o chlapech a taky o tom,jakou jsem měla až dosud smůlu na ně.

  20. CaymaneA víš, že "žrádlo do koníka" je konkrétní věc? Resp věc hromadná 🙂 Myslím, že to pochází z Moravy – koník je sešívačka a žrádlo do koníka je ta náplň, která se do sešívačky dává :)))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *