Sejry, sejry, sejry

a Jarka je tu!

Poslední tejden prostě nemám na to moje psaní ani čas ani náladu. Byla jsem tak šíleně vyřízená z tý sejrárny, že už jsem viděla a cejtila sejry i ve snu! Fakt, to byl děs. Třeba že jsem upadla do tý vany s tím mlíkem a ty stěrače mě jakoby pomalu odstřeďovaly, až jsem se probouzela několikrát úplně zpocená. Ale zabejčila jsem se a řekla, si, že vydržim. Jenže ve středu už jsem byla fakt mrtvá. Bolelo mě celý tělo a dostala jsem nějaký depky.

Volala jsem Jarce, co dělá a jak se má a vona zase byla nějaka zkroušená z mámy a já jí slíbila, že se zeptám Francoise, jestli by nemohla přijet taky a pracovat tu se mnou. Ve dvou by to všechno líp vodsejpalo a k tomu všemu by mi nemuselo bejt líto, že tu pořád trčim sama v týhle díře. I když je fakt, že jsem se toho docela dost přiučila a taky už začínám malinko komunikovat francouzky.

Poslala jsem Francoisovi ve středu odpoledne SMS SOS! A Francois tam za chvilku dorazil. Padla jsem mu do náruče celá vystresovaná, tak mě vomluvil u Pierra a vzal mě na skleničku do nedaleké vesnice do malinkýho bistra. A jak jsme tam seděli, začaly mi z ničeho nic týct slzy. Říkala jsem Francoisovi, že jsem netušila, jak mě to šíleně vyčerpá, že jsem ho fakt nechtěla zklamat, že mi prostě přijde, že se chovám jako rozmazlenej fracek a to nechci, ale že to prostě fyzicky fakt nezvládám. A taky že se mi docela začalo stejskat po tátovi a mámě, po vodce a vajíčkách, i po tý mý praštěný ségře a taky po kámošce Jarce.

Francois se zamyslel, bylo vidět, že ho to fakt trápí a pak najednou řekl, že by pro mě měl řešení: prej, že bych mohla tu svoji práci každej den střídat, protože je mu jasný, že na jednom místě dlouho nevydržim, ale že si mě zas všichni chválej, že fakt makám. A tak že bych mohla jít další den do prádelny, pak zas do zahrady, sejrárny, do kuchyně a tak by to celý bylo mnohem pestřejší. Že teď vo prázdninách je stejně hodně lidí na dovolený, takže mají všude nedostatek lidí. A prej jestli si nechci Jarku pozvat sem, že by mi tu trošku pomohla!!!

Já se začala cejtit úplně super, začala jsem skákat radostí jak malá holka a Francois mi k tomu všemu vobjednal ještě jednu vodku, prej ať je ta radost kompletní.

Tenhle člověk je fakt neuvěřitelnej, začínám ho mít prostě šíleně ráda a vůbec si nedovedu představit, že až vodjedu, tak už ho třeba nikdy neuvidim.

Druhej den jsem nastoupila do prádelny. Tam to bylo bezva, protože tam hrálo rádio, byla tam ještě jedna starší ženská, co to má na starosti. Sice třídit pánský špinavý spodky neni úplně to vono, ale nemůžu si furt vymejšlet. Tak jsem třídila, mandlovala, žehlila, prala, přišívala knoflíky a povídala si s tou prádelnicí, která sice neumí ani slovo anglicky, ale nějak jsme se vždycky dohodly. Pohoda.

Paul se se mnou přstal úplně bavit. Naštval se, že jsem tenkrát s Francoisem vodjela a nechala ho tak a dělá, že mě nevidí, ale mě už je to jedno. Přece nebudu chodit s nějakým alkoholickým kriminálníkem, i když teda je fakt dost hezkej.

No a v pátek vodpoledne dorazila Jarka. Francois ji vyzvedl na busovým nádraží a přivezl na zámek. Já byla fakt strašně šťastná, že ji vidim. Vypadá, chuděra teda zase dost děsně, ještě trochu ztloustla a měla na sobě nemožnej tyrkysovej rolák a upnutý džíny, z kterejch jí lezly špeky, ale zase přivezla spoustu solidní muziky a mě konečně novou baterku do mýho laptopu, kterej jsem musela přestat úplně používat. Takže všechno by bylo prostě geniální….nebejt toho, že….. se mi zdálo…. že si Jarka s Francoisem okamžitě padli do voka. A Jarka umí perfektně francouzky…. Není tohle moje totální sebevražda? Udělala jsem dobře? Je to hrozný, že žárlim na svoji nejlepší kámošku???? Najednou mi na duši zase leží takovej docela malej stín… Ach jo, proč nikdy neni nic úplně super?

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Sonja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

7 komentářů u „Sejry, sejry, sejry

  1. Nase ostrovanka sakrasticka jako obvykle :)))
    Ber to jak to je a hlavne predcasne nezarli ani neplas… bude to vsecko ok 🙂

  2. buteo: ano ano, zivot zmatene slecny neni jednoduchy.

    leni: jarka me zacina docela slusne stvat, ale o tom az priste.

    melounek: to se teda neboj, cist bude co asi porad, ja to nejak pritahuju.

    pajo: to se lehceji rekne a hur pochopi.

    spanelka: co je to zarlit predcasne? ja nemam dukaz na to, ze f. o j. stoji, ale citim to a zarlim.

  3. sonja: hele, kazdy clovek chce to, co nemuze mit (a u zen to plati dvojnasob:))

    cim vetsi zajem ted fr. projevuje o nekoho jineho (tva kamoska), tim vetsi zajem o nej projevujes ty:) kdyby o tebe naopak projevoval prehnane velky zajem, zacalo by te to odrazovat… atd atd

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *