Tak tohle asi ON fakt nebude

…že už bych měla Kanárů dost??

Nik se vlastně nejmenuje Nik ani Niko, ale Nikas. To jsem zjistila, když jsme se spolu zase sešli po tý minulý smrtelný historce.

Teda já na něj neměla moc náladu, ale on mi volal, jestli přijdu do Pakalolo baru, jenže mě se nechtělo, tak on mi řekl, že se jen staví u mě a dá mi nějaký cédéčka, co mi slíbil a vypadne. Jenže pak se neměl k odchodu, tak jsem ho pozvala dál, otevřela flašku vína a pak ještě druhou a kecali jsme asi do půl čtvrtý do rána. Von mi vyprávěl o tom, jak tady na Tenerife žije v bytě s mámou a jejím přítelem, který šijou plachty na jachty a von jim pomáhá, ale voni mu za to neplatěj, dělá u nich za stravu a byt. Prej často chodí v noci pryč, aby tam s nima nemusel bejt, protože ten matky přítel strašně chlastá a dělá scény a tak Nikas přespává na pláži nebo kde se dá. Jeho táta má tady v Puertu nějakou hospodu, je dost bohatej, ale jsou s Nikasem pohádaný a tak Nikas nechce dělat u něj.

Potom já jsem šla spát a on vytuhl v obyváku na gauči a já ho musela ráno vykopnout, protože jsem jela do práce a moc se mi nechtělo ho nechávat u mě doma samotnýho. On se na mě tvářil jak na svatej obrázek a strašně mi děkoval a řekl, že pro mě druhej den uvaří, ať přijedu k němu domů na večeři a že mě vyzvedne a pak hodí autem domů. Jenže v půl devátý, kdy měl přijet, místo toho volal, že mu vzala auto máma a jestli teda můžu dorazit taxíkem, že mě pak aspoň odveze.

Já, blbec, jsem si teda vzala taxíka /nerada piju alkohol a řídím/ a ten idiotskej taxikář mě chvíli vozil po celým městě sem a tam a nakonec mi řekl, že calle las Arenas vůbec neexistuje. Potom jsme to teda našli, ale skásnul mě vo šílený peníze, nakonec jsem to ukecala na půlku, ale stejně mě to vytočilo.

Nikas už vyčkával, vyhnal kvůli mě mámu s přitelem a uvařil špagety, na stůl připravil takovej salát ve starý poškrábaný plastikový míse a velikou poloprázdnou lahev piva.

Ten byt byl fakt 1+1, vůbec nechápu, jak tam ve třech bydlej, nad stolem byla taková strašně zaprášená oranžová lampa, která vydávala takový hnusný světlo jako bejvá v nemocniccíh na chodbách. Nikas se strašně snažil, pořád mi povídal něco o rodičích a o tom tátovi, pak mi ukazoval nějaký fotky s bejvalou přítelkyní a mě bylo úplně strašně. Celý tohle prostředí mi přišlo tak šíleně depresivní, umocněný tou velkou lahví vod piva, že jsem začala litovat, že jsem sem vůbec jela a byla jsem naštvaná, že jsem si nevzala auto, protože bych mohla hnedka pak odjet. Takhle jsme museli čekat, až se vrátí ta jeho máma a on mě hodí domů, takže jsem tam trčela až do půl jedný v noci.

Nikas mě pak teda vodvezl domů a ptal se mě, jestli se zas uvidíme, jenže jám mu řekla, ať mi teď nevolá, že potřebuju bejt sama. Fakt jsem celou tuhle depresivní návštěvu potřebovala vydejchat a zpracovat.

Přemejšlela jsem vo tom, že i když je tady na Tenerife strašně hezky, neni to země pro mě. Je to tu všechno fajn, ale lidi, co se tu s nima potkávám, to je pro mě jen taková náhražka něčeho. Prostě mě to strašně táhne ještě jinam, nevim, jak to vysvětlit.

Taky pořád myslim na Williama, kterej mi dost často volá. Vzpomněla jsem si, jak tu byl, a jak jsme jedno celý dopoledne trávili tim, že jsme nakoupili několik skleniček oliv, takový ty bublinkový vobálky a pak posílali našim společnejm kamarádům ty olivy s vánočním přáním z pošty a jak jsme se u toho neskutečně bavili.

Anebo to, jak než odjel, mi dal vobálku a tam byly peníze, aby až sem za mnou přijedou naši /už jsme vám říkala, že za mnou za tejden přijedou naši??/, si mohli půjčit auto a projet se po ostrově. Ten člověk je tak úžasnej, že mi pak všichni takovýhle paka jako je Nikas přijdou ještě víc deprimující než ve skutečnosti jsou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Sonja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

8 komentářů u „Tak tohle asi ON fakt nebude

  1. já si úplně dokážu představit, jak hrozná ta návštěva u Nikase musela být. uf! ale je dobře, že ses ho zbavila. btw, kdy ti končí práce na tenerife?

  2. paja-ostrovanka: nenenenenenene!!!

    cheorchia: ja vim:(

    dewberry: ja nevim, ozyvaji se nejaky hlasy, ze bych mozna mela odjet driv, ale zatim neni nic jistyho. puvodne to mel bet duben, ted uvidime.

    kowakova: diky diky, beru si k srdci, jenze ja tyhle zoufalce nejak pritahuju…

  3. nuli: ja se taky desne tesim!! a nik je po vcerejsku /o tom snad jeste napisu/ stejne v propadlisti dejin…

    alaiva: vsichni vime, jakej je william. jenze….

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *