Svatba

…ne moje…/zatím../

Přijely mě navštívit dvě kámošky z gymplu-Linda a Eli. Vlastně jsme se od maturity skoro nevídaly, nejen proto, že já jsem věčně v čudu, ale taky proto, že obě choděj s klukama, teda Eli už se stihla dokonce i vdát a rozvést.

Já jsem Takisovi oznámila, že se teď deset dní nebudeme vídat, protože tu budu mít návštěvu a on z toho byl dost smutnej a vůbec nechápal proč.

Když jsem jela pro holky na letiště, zavolal mi, že má v nemocnici nějakou Češku a jestli bych mu nemoghla přijít překládat… Ach jo, tak jsem holkám ve zkratce vysvětlila, co se děje a nechala je v baru u letiště a jela do nemocnice. Tam vážně byla nějaká paní z Brna, tak jsem něco přeložila a řekla Takisovi, že spěchám a že večer budeme asi ve městě, tak ať se za náma teda staví na drink.

Holky jsou úplně nadšený, všechno se jim tu strašně líbí, akorát je fakt blbý, že ode mě se bez auta nehnou, takže je tahám všude sebou. Vždycky je vyklopim někde u moře a večer je zas vyzvednu a pak jdeme někam společně na večeři a na drink, nebo sedíme u mě na zahradě a popíjíme víno a kecáme.

Takis ten první večer fakt volal, kde že jsme a přijel za náma do café Grec, to je taková místní trendy kavárna, kde jsme si dávaly zrovna nějakej koktejl. Holkám se zdál legrační a fajn, takže nenamítaly nic proti tomu, když se jich /ne mě…/ zeptal, jestli by s nim nechtěly jít v sobotu na jednu svatbu. Já jsem se koukala docela překvapeně, jak si na svatbu úplně cizích lidí může přivést pár neznámejch holek, ale Takis mi vysvětloval, že tady je to úplně jedno. Pak se mě zeptal, jestli půjdu taky. /To jako chtěl vzít holky beze mě nebo co?/

Takže jsme v sobotu ráno šly s holkama na pláž, potom jsme se odpoledne vyfešákovaly a k večeru pro nás přijel Takis autem. Jeli jsme cestou necestou, nějakejma bočníma silničkama a asi po půl hodině dorazili k velkýmu domu s obrovskou zahradou, kde se pekly kuřata a byly tam švédský stoly a minimálně sto padesát lidí.

Takis nás šel představit nevěstě a ženichovi. Nevěsta byla asi 45 letá Angličanka Sue a její manžel skoro sedmdesátiletej Řek Kostas, kterej měl na nohou tenisky, to mě docela zaujalo. Ta Sue se na nás netvářila moc přívětivě, ale Kostas nás všechny hnedka políbil a osobně nám přinesl láhev vína a usadil nás ke stolu.

Nám to s holkama furt bylo docela blbý, se takhle k někomu vetřít na svatbu, ale Takis prostě tvrdil, že je to tu fakt normální. Bylo tam neskutečný množství různejch národností, nějaký Francouzi a Italové a Angličani a Řekové, prostě směsice všeho druhu a všichni ti lidi byli děsně přátelský.

Seznámila jsem se taky s Takisovým starším bráchou Jásonem, kterej vypadá jako nějakej houmlesák, ale je moc příjemnej a vtipnej. Takis mi vyprávěl, že má nějakou nevyléčitelnou chorobu, takže zřejmě do roka umře, ale že o tom sám neví. Tady prej rodina a doktoři nemusej říct pacientovi, co mu je. Že prej kdyby to věděl, zhroutil by se z toho. To je teda síla.

Ze svatby jsme odjížděli asi ve dvě ráno. Holky byly celý bez sebe a když nás Takis na příští neděli pozval na projížďku člunem, úplně řičely nadšením.

Obě dvě do mě začaly hučet, že bych s Takisem měla začít chodit, protože je úplně skvělej….

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Sonja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

8 komentářů u „Svatba

  1. Uz jsem se nemohla dockat dalsiho clanku v predtuse, ze se treba polibite a bude to jasny. Pozor na kamaradky, aby Ti ho neprebraly… zname to… 🙂

  2. Wow! Takis boduje.

    To jak na svatbu nepozval tebe (protoze ty bys ho taky mohla odmitnout), ale nejprv kamaradky (u kterych mu bylo jasne, ze neodmitnou, a ze ty se k nim pridas, neb co ti zbyva, ze) je jednoduse genialni.

  3. Mám upřímnou radost,Takis mi čím dál víc přirůstá k srdci. Ale – na ty kamarádky fakt pozor!

  4. Je chytrej, boduje před kamarádkama, ty o něm pějou ódy, Ty na něj začneš být pyšná, možná Tě přiměje i trochu žárlit a má Tě. :))

    Jinak takový prázdniny holkám závidím, škoda že jsme nebyly spolužačky, přijela bych taky. 😀

    Toho Jásona je mi líto. 🙁

  5. no ze se holkam libi to je pozitivni, kdyby se s nim necitili dobre, tak to je jasny 😉 ale jinak dej hlavne na tvou intuici ne na cizi rady…
    s tou svatbou je to tady taky, zvou se snad uplne vsichni co te jen trochu znaji a kdyz jeste privede svou polovicku, tak uz fakt nikdo nevi, kdo ke komu patri 😉

  6. kharmi: vidis, to me vubec nenapadlo!
    ale spis asi ne.

    pk.: myslis, ze to byla jeho taktika?

    L: nevim. premejslela jsem o tom a fakt nevim. asi jak u koho.

    nuli: jejda, nuli, za chvilku si budu muset dat pozor na tebe, jak o nem porad basnis:)))

    wien: to je fakt zajimavy. ze by to mel takhle promysleny? me se spis zda, ze jedna fakt spontanne.

    flamme: zatim zapada. opravdu.

    leni: jenze moje intuice nejak selhava…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *