Jsem smutná

a vim proč

Snažim se učit, ale nějak to neumim. Vůbec si ani nedovedu představit, co by to byl za průšvih, kdyby mě na tu vejšku nakonec vzali a já se pak musela furt šrotit. Ale už v pondělí to budu mít za sebou a ať už to dopadne jak chce, budu se moct zase volně nadechnout, což mi teď zrovna moc nejde.

Pořád totiž čumim do těch knih a přemejšlim vo tom, jak je svět šílenej. Před pár dny mi volala Isabella, že se jí zastřelil táta. Brečela do telefonu a já byla v úplným šoku.

Isabella je poloviční Švýcarka s italsko-norských rodičů, se kterou jsem se seznámila ve škole v Anglii a ještě před pár měsícema byla u nich v St. Moritz. Taková idylická rodina!! Šarmantní italskej táta, uzávanej lékař a vnuk jednoho slavnýho malíře, nádherná norská máma, která je ke všemu úžasná a milá a sympatická. Sourozenci, který se všichni rádi scházej doma u rodinnýho krbu. Miliony přátel, krásnej barák, všechno možný bohatsví světa a a teď tohle.

Isabella se utápěla v slzách a říkala, že její táta přišel o práci v nemocnici. Šíleně ho to sebralo a skoro přestal docházet domů. S nikým se nebavil, von, ten nejspolečenštější člověk, jakýho jsem doposud měla možnost poznat!

A pak ho našli v lese, tam u nich v horách, policajti s prostřelenou hlavou. Nechal dopis na rozloučenou, kde se všem vomlouval. Jenže hnedka po jeho smrti začaly na povrch vylejzat divný věci-přišla ženská a oznámila mámě, že je tátova přítelkyně a čeká s nim dítě a chce peníze. Po vdově jejího milence!

Pak začali chodit nějaký bankovní úředníci a věřitelé a tak celá rodina s hrůzou zjistila, že táta nadělal šílený dluhy, nikdo neví za co a že budou muset prodat a okamžitě vyklidit barák v Curychu, kde část roku bydleli.

Některý obrazy jeich slavnýho předka jsou v aukci a celá rodina je prostě zhroucená.

Isabella byla smutná, vzteklá a zlomená. Jak jim to mohl táta udělat?

Nejraději bych se bejvala sebrala a jela za ní, ale v týhle situaci by to asi nebylo nejlepší, nehledě k tomu, že musim na ty blbý zkoušky. Jedno vám ale řeknu: zase jsem si uvědomila, jak zbytečný jsou nějaký velký majetky, když člověk neni šťastnej. A já jsem šťastná, že mám svýho tátu a svoji mámu, který to měli v životě vždycky strašně těžký, ale život přesto všechno milujou.

Jdu se zas vrhnout na tu šílenou četbu, aspoň si trochu vyčistim hlavu od zbytečnejch otázek, na který neexistuje odpověď.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Sonja. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

14 komentářů u „Jsem smutná

  1. důležitý je, že jsi štastná. Obklopená lidma, který máš ráda. Nezáleží vůbec na hmotnejch věcech, ty tě nezahřejou u srdíčka. Lidi, který miluješ a oni tebe jsou to nejdůležitější.. já štastná nejsem zdaleka, ale zato fakt vim o čem mluvim.. bohužel :/

  2. to je strašnýúplně živě si pamatuju, jak si o návštěvě u nich psala, bylo to jak z pohádky… a teď tohle!některý věci asi nejsou tak, jak vypadají!

  3. Tohle je asi nejhorsi nocni mura, prijit o nejblizsiho cloveka vlastne dvakrat, jak odpustit a jak jit v zivote dal, kdyz je minulost v tak divnejch troskach.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *